OVER ANNE

Ir. Anne Laros is in 2012 cum laude afgestudeerd als architect aan de Faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Delft (Master of Science).

 

Van jongs af aan is Anne al geïnteresseerd in ontwerpen en architectuur. Ze is opgegroeid in een 100 jaar oud huis wat haar ouders volledig aan het renoveren waren. Doordat ze vaak meehielp met klussen, heeft dat haar geholpen om praktisch te blijven denken tijdens het ontwerpen. Ook is haar liefde voor bouwen met hout en hergebruik en transformatie daar ontstaan.

 

Tijdens haar studietijd heeft ze in Noorwegen houtbouw architectuur gestudeerd. De combinatie van interesse in hergebruik en houtbouw architectuur resulteerde in haar afstudeerproject in Noorwegen, waarvoor zij onderzoek heeft gedaan naar het hergebruik van oude houten pakhuizen. Dit project werd genomineerd voor de Archiprix, een prijs voor beste afstudeerplan. Ook in het buitenland raakte men geënthousiasmeerd door haar passie voor het vak. Zo heeft Anne haar project mogen presenteren tijdens een nationale conferentie in Noorwegen en werd het project opgepikt door de nationale pers.

 

Anne werkt vanuit haar atelier in Driebergen en woont samen met haar man en twee kleine meisjes in Doorn. Een frisse neus halen in de bossen in de omgeving geeft weer veel inspiratie voor (houtbouw) architectuur projecten! Loop je gezellig mee?

BUREAU

Elk ontwerpvraagstuk is anders en elke opdrachtgever is anders. Daarom vraagt elk project om een eigen werkwijze. Een belangrijk aspect tijdens het ontwerpproces is de context. Er wordt geluisterd naar de klant, de bewoners of gebruikers. Maar er wordt ook geluisterd naar de ruimte, naar het gebouw en de geschiedenis daarvan.

 

Een persoonlijke aanpak hoort daarbij; een middag bij u thuis om niet alleen naar de mening van de ouders te luisteren, maar ook om de fantasierijke wensen van de kinderen te horen en de favoriete slaapplek van de kat te zien. Dat zijn de momenten waar inspiratie wordt opgedaan en ideeën zich beginnen te vormen; ideeën die vervolgens worden uitgewerkt in een persoonlijk en doordacht ontwerp. 

 

Anne Laros Architectuur is werkzaam voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Het bureau werkt aan een diversiteit aan projecten op verschillende schalen en biedt u een persoonlijke samenwerking vanaf schetsfase tot bouwbegeleiding. Het bureau heeft samenwerkingsverbanden met collega architecten, (bouw)adviseurs, constructeurs en bouwbegeleiders waardoor ook grotere projecten tot de mogelijkheden behoren.

 

 

Lees hier meer over de eigenzinnige projecten waar Anne aan werkt.