10 jaar plaatje

Anne Laros Architectuur bestaat 10 jaar! 

Een jubileum, een mooi moment om terug te kijken, maar tevens een mooie gelegenheid om naar de toekomst te kijken. En de toekomst van de bouw zit in de houtbouw! 

 

Daarom trakteer ik op een inspiratievolle lezing over de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen in de houtbouw met als gastspreker hout en biobased expert Pablo van der Lugt. 

 

OPENBARE HOUTBOUW LEZING

Wees welkom op donderdag 16 februari bij een openbare lezing Tomorrow's Timber Talk over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief en duurzaam bouwmateriaal. Je wordt bijgepraat over duurzaamheid, gezondheid en de diversiteit aan mogelijkheden met hout, met name op het gebied van massief houtbouw waarmee hout een serieuze vervanger is van niet-biobased materialen als beton en staal. Bouwen met hout heeft de toekomst, tijd voor een houtbouw revolutie!

 

De lezing wordt gegeven door gastspreker Pablo van der Lugt, houtbouw en biobased expert en schrijver van het boek De Houtbouw Revolutie. De lezing is bedoeld voor architecten, ontwerpers, bouwers, particulieren, beleidsmakers en ontwikkelaars in de bouw. 

 

Het evenement vindt plaats in Cultuurhoek te Driebergen, waar tevens mijn atelier zich bevindt. Ik zal de lezing starten met een introductie en er zal werk te zien zijn. Na de lezing is er een mogelijkheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van mijn bureau.

De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door PEFC (keurmerk voor hout) en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.  

 


WAT NEEM JE MEE VAN DE MIDDAG?

  • het principe van biobased bouwen; de laatste ontwikkelingen van prefab mogelijkheden en voordelen van bouwen met massief hout (o.a. CLT);
  • de toepassingsmogelijkheden van de laatste generatie houtproducten;
  • de duurzaamheidsvoordelen, o.a. milieu-impact en circulariteit;
  • de voordelen voor een gezonde leefomgeving;
  • de toekomst: wat is er nodig voor een “houtbouw revolutie”

 

Deelnemers van de lezing ontvangen o.a. het boek De Houtbouw Revolutie. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in!

 

 

Programma:

Donderdag 16 februari

16:00u inloop (hapjes en drankjes)
16:30u opening van Anne Laros (10min)
16:40u Lezing Pablo van der Lugt (1,5u)
18:10u Einde lezing en mogelijkheid tot napraten (hapjes en drankjes)

 

Locatie:
Cultuurhoek 

Engweg 14 Driebergen

 

 

Voor architecten: De Tomorrow’s Timber Talks zijn erkende en geregistreerde PBO (CPD) trainingen bij het Bureau Architecten Register.

PERSOONLIJK

 

Als kleindochter van een timmerman en dochter van een zelfbouwer ben ik van jongs af aan geïntrigeerd door het bouwen met hout. De oneindige mogelijkheden, de flexibiliteit en toegankelijkheid van het bouwen met hout en de eigenschappen; de warmte, de geur en geen enkel patroon hetzelfde. Laat staan nog het duurzame aspect!

 

In Noorwegen heb ik houtbouw architectuur gestudeerd en ik heb kennis opgedaan van houtskeletbouw (HSB) en massiefhoutbouw (CLT – Cross-Laminated Timber oftwel kruislaaghout). Het is belangrijk per project te bekijken wat de juiste bouwmethode is.  Je zult versteld staan van de mogelijkheden van bouwen met hout! 

 

Naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht uitzending over 'Houtbouwers' werd een Meetup georganiseerd waar ik als gastspreker werd uitgenodigd. Tijdens deze zeer inspirerende avond heb ik als architect en liefhebber van houtbouw, mijn visie mogen geven op bouwen met hout in het algemeen en dan met name over het gebruik van CLT en wat de voordelen, de nadelen en de bezwaren van (potentiële) opdrachtgevers zijn.

Kapla 2