Verbouwing woning
Wassenaar

  • De huidige keuken – erg krapDe huidige keuken - erg krap
  • Zelfs zonder hond is het binnenkomen krapZelfs zonder hond is het binnenkomen krap
  • Begane grond – Oude situatieBegane grond - Oude situatie
  • Begane grond – Nieuwe situatieBegane grond - Nieuwe situatie
  • Schets nieuwe keukenindeling – in verband met de constructie zal er een kolom moeten blijven staanSchets nieuwe keukenindeling - in verband met de constructie zal er een kolom moeten blijven staan
  • Zolder – Oude situatieZolder - Oude situatie
  • Zolder – Nieuwe situatieZolder - Nieuwe situatie
WA2 // verbouwing gehele woning
Wassenaar / 2014 / woningbouw / definitief ontwerp

Een ander huis kopen of toch gaan verbouwen? De opdrachtgevers hebben voor de laatste optie gekozen en hebben mij gevraagd om een ontwerp te maken voor een intensieve verbouwing van hun woning uit 1953. Het eerste probleem werd al meteen duidelijk bij binnenkomst; zelfs zonder de enthousiast kwispelende hond van de familie is het een krappe entree.

Om dit probleem op te losse is er besloten om de trap op de begane grond een meter op te schuiven, de meterkast zal verhuizen van onder de trap naar een plek bij de voordeur en door de trapkast vanuit de keuken bereikbaar te maken kan er optimaal gebruik van worden gemaakt als ruime voorraadkast. Ook de huidige keuken is erg krap. Door tussen de keuken en de woonkamer een muur door te breken ontstaat een open woonkeuken met een losstaand kookeiland.

Op de eerste verdieping zal de badkamer worden vernieuwd, de kinderkamers worden verhuisd van zolder naar eerste verdieping en de oude studeerkamer wordt een heerlijk washok. De zolder wordt het domein van de ouders. De huidige muren worden deels weggebroken zodat er een nieuwe indeling ontstaat met een nieuwe badkamer, werkruimte en een volledige wand met inbouwkasten.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de definitieve tekeningen en wordt de haalbaarheid van het plan getoetst.