Verbouwing begane grond
Wassenaar

  • Van eerste schets, maquette en uitgewerkte tekeningen tot eindresultaatVan eerste schets, maquette en uitgewerkte tekeningen tot eindresultaat
  • Dit wordt ‘m dan: het uiteindelijk werkbladDit wordt 'm dan: het uiteindelijk werkblad
  • De rand van het werkblad heeft de natuurlijke welling van het hout behoudenDe rand van het werkblad heeft de natuurlijke welling van het hout behouden
  • Geheime deurtjes en kleine laatjesGeheime deurtjes en kleine laatjes
  • Schetsen keukenSchetsen keuken
  • De nieuwe keuken en nieuwe vloerenDe nieuwe keuken en nieuwe vloeren
WA1 // verbouwing interieur begane grond
Wassenaar / 2014 / woningbouw / opgeleverd

Terwijl de familie heerlijk op vakantie ging, is de verbouwing gestart en had ik de taak om de bouw te begeleiden. De gehele begane grond kreeg een nieuwe look. Een nieuwe keuken, een nieuwe tegelvloer, de bestaande houten vloer kreeg een behandeling en naast wat elektra- en timmerwerk her en der zijn alle wanden opnieuw gestuukt en geschilderd.

Bovendien is er een uniek werkmeubel gemaakt door een ambachtelijke meubelbouwer, Roy Duncan van Woduro. Het werkblad van dit meubel is gemaakt van massief eiken hout waarbij de natuurlijke welling van de plank in het zicht is gebleven. Het robuuste natuurlijke hout contrasteert mooi met de strakke witte kastjes. In de kastjes zijn twee nissen verwerkt waar bijzondere objecten van de opdrachtgevers worden aangelicht door spotjes. En als laatst is een rvs boekenplank toegevoegd om de kast te complementeren.

Het was een erg prettige samenwerking tussen opdrachtgever, meubelbouwer en architect met een prachtig resultaat en een zeer tevreden opdrachtgever.