Pakhuizen // Masterplan
Trondheim

  • Impressie getransformeerd plein en pakhuizenImpressie getransformeerd plein en pakhuizen
  • Een masterplan met focus op de toegangspunten van de straat en de pleinenEen masterplan met focus op de toegangspunten van de straat en de pleinen
  • De nieuwe kade maakt het plein een aantrekkelijke locatieDe nieuwe kade maakt het plein een aantrekkelijke locatie
  • Het straatprofiel is sterk verbeterd door het meer voetgangsvriendelijk te makenHet straatprofiel is sterk verbeterd door het meer voetgangsvriendelijk te maken
  • Een wandelpad op de wal verbind verschillende trappenEen wandelpad op de wal verbind verschillende trappen
  • Door het gebruik van verlichting, straatmeubilair en een wandelpad is de wal sterk verbeterdDoor het gebruik van verlichting, straatmeubilair en een wandelpad is de wal sterk verbeterd
TRONDHEIM PAKHUIZEN // MASTERPLAN
PAST/PRESENT/FUTURE
Trondheim (NO) / 2012 / onderzoek

De meest gefotografeerde plek in Trondheim (Noorwegen) zijn de oude houten gekleurde pakhuizen langs de rivier in het oude stadscentrum. Hoewel iedereen verliefd is op het beeld van deze pakhuizen, zijn de gebouwen en de directe omgeving in verval.

Dit project over het hergebruik van deze pakhuizen bestaat uit een thesis, een masterplan voor het gebied en een ontwerp.

Anne Laros werd gevraagd om dit project te presenteren op een nationale conferentie in Noorwegen (Nasjonal sjøhuskonferanse 2012). Tevens heeft ze zelf een exhibitie georganiseerd en heeft het project de Noorse krant behaald.

>> Naar Museum ontwerp
>> Naar Thesis
>> Masterplan:


 
Het masterplan geeft inzicht in hoeverre de verschillende pakhuizen aan de Kjøpmannsgata getransformeerd kunnen worden en welke functies daarvoor geschikt zouden zijn.
 
Het transformeren van de directe omgeving van de pakhuizen is minstens zo belangrijk. Een stedenbouwkundig plan is gemaakt voor de Kjøpmannsgata, waarbij de focus vooral ligt op het verbeteren van de toeganspunten van de straat, de wal en de publieke pleinen.