Aanbouw Koetshuis Albertine
Koudekerke

  • Oude situatieOude situatie
  • Oude plattegrond – begane grond en zolderverdiepingOude plattegrond - begane grond en zolderverdieping
  • Koetshuis Albertine – Begane grond (aanbouw in grijs)Koetshuis Albertine - Begane grond (aanbouw in grijs)
  • Koetshuis Albertine – Zolder etageKoetshuis Albertine - Zolder etage
  • Impressie uitbouwImpressie uitbouw
  • Het perceel – Villa Albertine en het KoetshuisHet perceel - Villa Albertine en het Koetshuis
AANBOUW KOETSHUIS ALBERTINE
Koudekerke / 2013 / woningbouw / in uitvoering

Dit 100 jaar oude koetshuis, wat verhuurd wordt als vakantiewoning, krijgt een uitbouw op de begane grond. Het oude schuurtje maakt plaats voor een grotere badkamer en een extra slaapkamer.

Dit koetshuis behoort bij de villa Albertine en is gelegen aan de rand van het dorp Koudekerke in Zeeland. De villa, gebouwd in 1912, werd ernstig beschadigd in een brand in 1986. De huidige eigenaren kochten de villa in 1987 en het pand wordt sindsdien gerenoveerd. Het karakteristieke pand kreeg een moderne zinken dak.

Typisch voor huizen van deze periode en dit deel van Nederland zijn de schuurtjes en bijgebouwen van donkere gepotdekselde houten delen. De nieuwe uitbouw krijgt dezelfde traditionele uitstraling gemixt met een moderne stijl (net zoals bij de villa). Een zijde van de uitbouw krijgt een gekromde wand; deze kromme lijnen komen ook terug in de bestaande beplanting. Door de kromme wand oogt de uitbouw kleiner en is de slaapkamer op het breedst waar dat nodig is. De dubbele deuren openen zich naar het terras.

De verbouwing is nog volop in gang, hier vindt u alvast wat foto’s van de verbouwing.