Kantoor ABZ // Werkplekken
Zeist

  • <strong>ABZ</strong> Plattegrond oude situatieABZ Plattegrond oude situatie
  • <strong>ABZ</strong> Plattegrond nieuwe situatieABZ Plattegrond nieuwe situatie
  • <strong>ABZ</strong> Oude situatieABZ Oude situatie
  • <strong>ABZ</strong> Oude situatieABZ Oude situatie
  • <strong>ABZ</strong> Impressie werkruimteABZ Impressie werkruimte
  • <strong>ABZ</strong> Impressie werkruimte vogelvluchtABZ Impressie werkruimte vogelvlucht
KANTOOR ABZ // WERKPLEKKEN
Zeist / 2013 / kantoor / opgeleverd

ABZ te Zeist heeft gevraagd om op een korte termijn de werkruimtes en vergaderruimtes wat meer jeu te geven. In de oude situatie werden de werkruimtes qua indeling en zicht belemmerd door een functionele kern (printer, garderobe, archief) in het midden van de ruimte.

Door deze kern weg te halen kan de ruimte veel ruimtelijker en overzichtelijker worden ingedeeld, wat ten goede komt van de werksfeer. Door het plaatsen van lage archiefkasten met plantenbakken erop worden de werkplekken gescheiden, waardoor er aan de bureaus geconcentreerd gewerkt kan worden terwijl de werkvleugel toch ruimtelijk blijft. Een nieuwe functionele ruimte wordt gecreëerd in de hoek van de werkruimtes, direct naast de entree. Dit gekleurde blok biedt niet alleen een plek voor de jassen, de printer en de koffiemachine, de hoge bartafel is uitermate geschikt voor snel en actief overleggen.

Door het looppad te benadrukken met een nieuwe vloer wordt de indeling nog duidelijker. De kern van het gebouw krijgt een oranje looppad (passend bij het logo en de huisstijl), de noordvleugel krijgt een verloop van oranje naar groen en de zuidvleugel een verloop van oranje naar blauw.

De verbouwing is ondertussen afgerond, binnenkort foto’s van het eindresultaat.