Bureau

BUREAU OVER ANNE CV ANNE

 

Anne Laros

Ir. Anne Laros (1984, Den Haag), is in 2012 cum laude afgestudeerd als architect aan de Faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Delft.

Van jongs af aan is Anne al geïnteresseerd in ontwerpen en architectuur. Ze is opgegroeid in een 100 jaar oud huis wat haar ouders volledig aan het renoveren waren. Doordat ze vaak meehielp met klussen, heeft dat haar geholpen om praktisch te blijven denken tijdens het ontwerpen. Ook is haar liefde voor hergebruik en transformatie daar ontstaan.

Tijdens haar studie heeft ze een half jaar in Noorwegen houtbouw architectuur bestudeerd. De combinatie van interesse in hergebruik en houtbouw architectuur resulteerde in haar afstudeerproject in Noorwegen, waarvoor zij onderzoek heeft gedaan naar het hergebruik van oude houten pakhuizen. Dit project werd genomineerd voor de Archiprix, een prijs voor beste afstudeerplan. Maar ook in het buitenland raakte men geënthousiasmeerd door haar passie voor het vak. Zo heeft Anne haar project mogen presenteren tijdens een nationale conferentie in Noorwegen en tevens heeft het project de krant behaald.

Inmiddels heeft Anne samen met haar man hun eerste koopwoning eigenhandig verbouwd; een zeer leerzame ervaring om het zelf een keer te doen! Behalve het stucwerk is verder alles door hen zelf gedaan, van het plaatsen van een CV-installatie, meterkast en al het leidingwerk, tot metselen, tegelen en dubbel glas plaatsen. En als kers op de taart weer traditionele en suite kasten en deuren bouwen.