Nieuws

Gastspreker Houtbouw (Meetup Tegenlicht)

Heeft u in interesse in houtbouw? Wilt u duurzaam bouwen? Is CLT (Cross Laminated Timber) het ‘nieuwe beton’? Op 22 oktober was ik gastspreker tijdens de Meetup in Den Haag naar aanleiding van de uitzending van Tegenlicht over ‘Houtbouwers’. Tijdens deze zeer inspirerende avond heb ik als architect en liefhebber van houtbouw, mijn visie mogen geven op bouwen met hout in het algemeen en dan met name over het gebruik van CLT. Wat zijn de voordelen, de nadelen en de bezwaren van (potentiele) opdrachtgevers?

Wat vooral opviel tijdens de Meetup was het enthousiasme over CLT, is dit het begin van een houtrevolutie? Tegelijkertijd merkten we op dat er onder aannemers, opdrachtgevers, gemeentes, woningbouwcoorperaties, enz. nog veel verkeerde vooroordelen bestaan over het product door een gebrek aan kennis.

Mocht u de aflevering Tegenlicht nog niet hebben gezien, u kunt de uitzending terugkijken via onderstaande link. Bij interesse in het bouwen met hout, neem gerust contact op.

#houtbouw #architectuur #CLT #circulairbouwen

Kijk de aflevering van Tegenlicht Houtbouwers hier terug.