Nieuws

Creatieve sessie met de kids

Creatieve-sessie-met-kids-klein
  “Mevrouw, is het een sinterklaas- of verjaardagscadeau?”
  “Nou, het is eigenlijk voor mijn bedrijf!”

 

Zodra een project echt van start gaat bestaat een eerste afspraak vaak uit het inmeten en documenteren van de bestaande situatie en het opstellen van het programma van eisen met de opdrachtgevers. Voor dit nieuwe project verliep dat iets anders. Naast mijn lasermeter en fototoestel ging er dit keer ook een doos Lego mee; hét middel om mijn jonge ‘opdrachtgevers’ hun wensen te laten uiten.

Voor de ruime en hoge zolder van deze nieuwbouw hofwoning zal ik een ontwerp maken voor een heus kinderparadijs. Er zullen drie slaapkamers komen, sanitaire voorzieningen, een kleine berging en een algemene speelruimte. En nu is het mijn taak om de ruimte niet alleen praktisch in te delen maar om er ook echt iets bijzonders van te maken. De eerste ideeën voor de nodige klim- en klautermogelijkheden en geheime luiken staan al op papier.

Ik vond het belangrijk om de kinderen beter te leren kennen, daarom leek het mij een goed idee om ze daadwerkelijk in het ontwerpproces te betrekken. Voor beide kinderen heb ik een maquette van de zolder gemaakt waarin ze met lego en andere materialen aan de slag konden. Van te voren wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar het heeft mij absoluut geholpen de kinderen beter te leren kennen. En dan niet alleen het verschil in voorliefde voor prinsessen of dino’s, maar vooral het verschil in gebruik van de ruimte.

 


Benieuwd naar de eerste schetsen? Heb dan nog even geduld, in het nieuwe jaar zal ik pas het schetsontwerp aan de klanten presenteren waarna het hier op de website zal verschijnen.


 

  • alt
    Creatieve sessie met de kids – Dino’s en klimmen en klauteren
  • alt
    Creatieve sessie met de kids – Klein, knus en prinsessen